Cursos Tardor 2022

La primera setmana d’octubre començarà un nou trimestre dels cursos i tallers del Foment Martinenc.
Inscripcions a secretaria del Foment Martinenc fins al 23 de setembre.
Podeu consultar aquí els horaris i preus dels cursos per la tardor 2022: informàtica, anglès, art i creació, cos i ment… T’esperem!

NOVETATS! Destaquem alguns dels cursos nous que oferim aquesta temporada:

Taller Autodefensa feminista emocional restaurativa a càrrec de Karin Konkle.
L’autodefensa feminista implica una visió de la violència de gènere que identifica com els papers que se’ns assigna dins del sistema patriarcal segons el nostre gènere, orientació sexual, etnicitat, classe social i capacitat física afecta a les nostres capacitats de defensar-nos i de dir “sí” quan volem dir “sí” i “no” quan volem dir “no”. També implica un compromís amb la justícia social i la sororitat.
L’autodefensa feminista busca donar recursos físics i emocionals per a afrontar aquestes situacions diàries de violència masclista. En aquest taller, abordem concretament el procès de recuperació, de restauració dels nostres drets essencials, per a reafirmar les nostres bases per a defensar-nos dins del sistema patriarcal en què vivim. No és que ens recuperem un cop i ja està, però proposo exercicis i reflexions concrets, un procès per a ajudar-nos a fer manteniment del nostre esperit de lluita i superació davant de la violència masclista. No treballarem només amb la reflexió sobre les nostres experiències traumàtiques en paraules, sinó que ens centrarem en el cos i les sensacions físiques relacionades amb aquestes experiències.
10 sessions (dijous 17:15, octubre-desembre)

Curs de Història de l’Art amb Laia Mestre
Realisme: la vida com a inspiració” i “Impressionistes: El color com a obsessió”.
Dos moviments artístics que van canviar per sempre la història de l’art. A través de la mirada dels artistes més destacats i influents d’aquests moviments veure’m com les seves obres van convertir-se en els models a seguir per a artistes del XIX i del XX.
8 sessions (dilluns 17:30, octubre-novembre) dirigides a tots els amants de l’art i de la història.

Curs de Història de Catalunya
Jordi Pisa Sànchez ens porta un curs en el que analitzarem els episodis més rellevants de la història de Catalunya. Amb aquest curs no només coneixerem aquests episodis i les èpoques en les que s’emmarquen sinó que comprendrem millor les conseqüències que aquests fets tenen a l’actualitat. Un curs que ens permetrà conèixer millor la història i entendre millor el món que ens envolta.
Curs anual (dijous 19:30, 9 sessions a la tardor, 10 a l’hivern, 9 a la primavera)

Club de lectura: L’humor!
Què ens fa riure? Gerard Segura ens proposa un seguit de lectures humorístiques, plenes d’humor, sarcasme i ironia. Tercer dilluns dels mesos d’octubre, novembre i desembre. Al segon trimestre canviarem de temàtica.
Calypso de David Sedaris.
Connerland de Laura Fernández
Les Aventures i desventures de Joan Orpí de Max Besora.