Esbart Sant Jordi

QUI SOM?

L’Esbart Sant Jordi va ser fundat l’any 1970, sota la presidència de Manuel Cebrián. Actualment l’Esbart compta amb 3 grups de dansa (Escola de Dansa, Petits i Cos de Dansa), amb un total de 50 dansaires que van des dels 3 fins als 50 anys.

L’Esbart ha procurat en tot moment mantenir-se actiu mitjançant actuacions arreu del nostre país i a l’estat espanyol com: Bilbao, Valladolid, Biar …. i a l’estranger com: Laussanne, Amsterdam, Brussel·les, Tolousse, l’Alguer, Florència, Castiglionne del Lago, Luxemburg, etc. Cal destacar també la participació de quaranta dels nostres dansaires en la Cerimònia d’Inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona’ 92 i els Paralímpics’ 92. Enguany hem participat a l’Aplec Internacional d’Adifolk.

L’Esbart és membre fundador de la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils CATALONIA, creada l’any 1978 per a què els més menuts tinguéssin una sèrie de ballades al cap de l’any.

Un altre aspecte a destacar és una magnífica col·lecció de nines vestides amb la major part del vestuari de l’Esbart (de mida reduïda, és clar), les quals formen una esplèndida exposició de les diferents indumentàries que l’Esbart fa servir en les seves actuacions.

QUE FEM?

La nostra activitat principal és assajar, per després presentar les nostres danses davant del públic, ja sigui en places, envelats, teatres, casals etc…. L’espectacle de dansa que ofereix el Cos de dansa està basat en danses dels Països Catalans i danses de nova creació, totes elles plenes de bellesa, colors i espectacularitat.

A més de les diferents actuacions de l’Esbart com a tal, cal ressaltar les múltiples activitats que com a grup de gent es duen a terme, excursions, dinars i sopars de germanor, sortides a l’estiu i la celebració de les diferents festes que la cultura catalana ens ofereix.

GENER 2018

Dijous 4 i divendres 5: participació a la recollida de cartes i a la cavalcada dels Reis Mags al barri del Clot-Camp de l’Arpa.
Diumenge 21 a les 12h: Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils. Pla del Penedès. Participen Menuts i Juvenils.

Beneficia’t de la dansa

És el principal instrument que tenim per conèixer el moviment i el so i ens millora en aspectes com:

  • Psicomotricitat – Ús de l’espai, corregeix males postures, activa la coordinació i reforça la flexibilitat i l’agilitat
  • Expressió corporal – Creativitat
  • Musicalitat – Ritme
  • Memorització – Concentració
  • Autoestima – Combat la timidesa
  • …i a més, fas molts amics 🙂

Horaris d’assaig:

  • Infantils (a partir de 3 anys): Dilluns 18:00h a 19:00h i divendres 19:30h-20:30h
  • Juvenils (a partir de 8 anys): Dilluns 19:15h a 20:15h i divendres 19:30h-20:30h
  • Cos de dansa (a partir de 15 anys): Dimarts 21:30h a 23:00 i divendres 21:00h-22:30h

Més informació: www.esbartsantjordi.cat. També ens pots seguir a Facebook i Twitter