Abraxas Teatre

El grup de teatre ABRAXAS va ser fundat el 1978 com a secció teatral del Foment Martinenc i ha mantingut una intensa activitat des de llavors.

Des de la seva creació, ABRAXAS ha anat participant en diversos concursos i mostres arreu de Catalunya i, també a casa nostra, el grup és responsable de la organització del Concurs de Teatre Amateur del Foment Martinenc, que ja compta amb més de XXVI edicions.

A les festes nadalenques tots els nostres membres es dediquen amb il·lusió a la preparació dels Pastorets d’ABRAXAS que fa més de 35 anys que es representen, tant al Foment Martinenc com en diverses localitzacions al carrer, ja que el nostre muntatge, amb decorats corporis de fusta, és adaptable a gairebé qualsevol espai.

Estrenem quatre muntatges teatrals a l’any entre tots els grups de la secció. Sempre estrenem a casa nostra, al Foment Martinenc. El grup sènior participa en mostres i concursos arreu del nostre país. Hem estat reconeguts al llarg dels anys amb nombrosos premis.

La companyia es divideix en tres grups: els Abraxetes de 5 a 13 anys, on els més petits poden iniciar-se en el teatre amateur, els joves d’Abraxas, pel jovent fins a 18 anys, i el grup sènior, on hi té cabuda gent de totes les edats.

Els horaris habituals d’assaig són els següents:

Abraxetes: divendres 19:30h a 21:00h.

Joves Abraxas: dilluns 20:00h a 21:00h i divendres 19:30h a 20:30h.

Abraxas Sènior: dilluns 22:00 a 00:00h i divendres 22:30 a 00:30h.

El pal de paller de les activitats del grup de teatre Abraxas és la tradicional representació nadalenca dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. Aquests són, habitualment, la porta d’entrada per als qui volen iniciar-se en el teatre amateur.

És una ocasió per participar d’una feina col·lectiva amb desenes de persones i conèixer de ben a prop les tasques d’interpretació, escenografia, maquillatge…

Dos trets diferencials dels nostres Pastorets són el caràcter participatiu de l’espectacle, fent que els nens siguin els veritables protagonistes i el fet de poder representar una versió dels Pastorets al carrer, per apropar-los a tothom. Som coneguts arreu per la nostra proximitat amb el públic i per buscar sempre la participació de petits i grans.

Vine a veure’ls, vine a viure’ls!

Més informació al web www.abraxas.cat

També ens pots seguir a Facebook, Twitter i Instagram

One thought on “Abraxas Teatre

  1. Pingback: Abraxas Teatre concursa per segon cap de setmana consecutiu – Barcelona en escena

Comments are closed.