XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 4

El torneig segueix avançant amb totes les activitats paral·leles a la competició. Divendres el MI Antonio Torrecillas ens va oferir una sessió molt instructiva sobre el petit i ja fortíssim Carlsen, ja tenim partides presentades oficialment als Premis de Bellesa, i dissabte vam gaudir un cop més dels anàlisis del MI Alfonso Jerez. Hem de donar una mala notícia als nostres fans: la secció d’Escacs del Foment Martinenc no ha pogut guanyar aquest any el campionat de futbol sala de l’entitat 🙁

Cristian Fernández Díaz lidera en solitari el grup A després de trobar-se uns quants regalets: per una banda, als altres taulells capdavanters els jugadors es van prendre la tarda lliure, amb ràpids empats en 7 i 8 jugades; per altra, Artur Valls va desaprofitar moltes ocasions clares de guanyar la partida, i fins tot va cometre una errada decisiva quan ho tenia tot a favor. La sort, però, també s’ha de saber buscar.

Amb 3,5 trobem a Julio Hernando i Arian González, i amb 3 punts hi ha un grup de 8 jugadors on destaquen per la seva joventut, i perquè només han disputat tres rondes, Max Orteu i Manuel Pulido.

Al grup B no tenim un líder sinó cinc, després d’un reagrupament al cap de la classificació. Xavier Colom va aconseguir salvar mig punt contra Marc Campoy en el últim sospir gràcies a una «torre boja» i l’altre jugador amb 3 punts, Bernat Català, va caure davant Adrià Pérez, que puja al grup de líders. Completen el top-5 Josep Salazar i Josep Ángel Martos amb dues victòries molt diferents. molt recomanable analitzar amb calma Martos-Llados.

De la resta de partides, lliçó de dominació de Marc Pera contra Enric García. El títol d’atracador de la setmana és per a Pablo Mir i el rècord de peces penjades per a Carles Pascual-Guillem Català.

Al grup C el jugador del Foment Pau Pascual és l’únic jugador amb 4 punts, i va sumar el quart amb un atac molt maco (teniu la partida amb comentaris de Pau a la secció de Premi de Bellesa). Al primer taulell, Pere Oliana es va complicar un final superior i Pablo Valero va trobar interessants recursos defensius per assolir l’empat. A la tercera taula, Enric Freixa va passar, amb una jugada intermitja en mig d’una complicada seqüència tàctica, d’estar perdut a tenir avantatge material davant Rafa Gallardo, però no va ser capaç d’imposar-se.

Sort dispar per dos dels nostres jugadors: Andreu del Riu va guanyar després d’una gravíssima errada del seu rival i suma ja 3,5 punts. Per contra, Francesc Xavier Castro va perdre un final de taules per excés d’ambició després d’haver tingut la partida molt guanyada anteriorment. Els escacs són així, 16 contra 16, no hi ha enemic petit…