XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 4

La quarta ronda ha estat marcada pel futbol. Per una banda, alguns jugadors van demanar un bye per poder passar la tarda seguint el final de la Lliga. Per altra, malhauradament vam patir problemes de soroll, tant del bar com del carrer. Ens sap greu pels jugadors i esperem que no hi hagi afectat massa a la seva concentració.

Tornem als escacs. Al grup A l’enfrontament entre els líders Leonardo Valdés i Lázaro Lorenzo va acabar en taules en només 15 moviments. Els seus perseguidors, però, no es van anotar cap victòria, i així doncs ambdós continuen encapçalant la classificació. Dani Garrido va tenir molts problemes per guanyar a Gal·la Garcia-Castany i fins i tot va quedar perdut al mig joc. Una errada als càlculs de la jove jugadora del Sabadell va permetre a Dani consolidar la seva posició i, més endavant, assolir un avantage decisiu. Un altre punt molt treballat pel Carles Díez, una mica de sort pel Teodoro Asensio i bogeria total i atracament de la setmana pel Guillem Porta. La seva víctima, Lluis Jove.

També al grup B trobem una parella de líders. Cal destacar un cop més l’aparent facilitat amb la que guanya Héctor Hernández, la contundència de Dani Riu i, malgrat amb mig punt menys, la rapidesa de Bernat Fuertes. La miniatura de la setmana, però, la va signar Alberto Díaz. Llibert Céspedes va desaprofitar una altra bona posició per problemes amb el rellotge i Héctor Aparicio-Salvador Roig van tancar la sala amb un empat després de 95 jugades plenes d’emocions.

Tres jugadors amb ple al Grup C: Danny Shih segueix mostrant un nivell de joc molt interessant per la seva edat, Pol Martínez va castigar les imprecisions de la seva rival i Jesús Francisco Salvador va sumar també el seu quart punt, en aquest cas per incompareixença de Ricardo Salvador.

Diumenge al matí es va celebrar la primera classe magistral del MI Alfonso Jerez. Ja podeu reservar la tarda del diumenge 1 de juny, quan farem la segona.