Crònica ronda 8

Ja s’acaba, ja s’acaba… i tot per decidir als tres grups. L’última ronda es disputarà a diferents sales del primer pis (Escacs, Miralls, Conferències i Dona) i tot seguit farem la cloenda amb el lliurament de premis i sorpreses.

Al grup A Miguel Muñoz no va fallar contra Dani Garrido i va completar la remuntada després de no jugar la segona ronda. La posició del jugador del Foment era sòlida i sana, però una maniobra dubtosa amb els cavalls li va fer quedar inferior. Tot i així, l’errada definitiva va venir d’un desig comprensible d’alliberar-se. El GM del Montcada va refutar l’idea negra i segueix líder del torneig.

Li acompanya amb 6,5 punts el MF del Mollet Cristian Fernández, qui va protagonitzar un altre cop la partida més llarga i curiosa. Una línia secundària del Volga va conduir el joc a un final superior per al blanc. La situació es va tornar més greu per a Luis Alberto Gómez després d’ometre un cop tàctic que li deixava amb qualitat de menys. Al final, Cristian es va imposar en un final de dama contra alfil i cavall on el seu rival no va aconseguir formar la fortalesa teòrica.

Com que Cristian i Miguel ja han jugat, els seus rivals en la ronda decisiva seran Artur Valls, que va derrotar Arturo Vidarte de manera contundent, i Daniel García, que va derrotar David Guix de manera… no tan contundent (potser tots els finals de torres són taules però, quan es juguen, qualsevol resultat és possible). La partida entre Jordi Chalmeta i Víctor Vehí no va tenir gaire història.

Al grup B ens trobem la mateixa situació: dos jugadores amb 6,5 punts que ja s’han enfrontat anteriorment. Magí Bernat es trobar un regal inesperat contra Gorka Parra, que estava fent una molt bona partida fins una desafortunada oferta de canvi de torres. La partida entre Fernando i Óscar González, pare i fill del Diagonal Mar, va estar molt igualada i també es va decidir (en favor del més jove) per una greu errada amb càstig fulminant.

En altres partides destacades d’aquesta ronda, Lourdes Hernando i Manel Quiles van deixar escapar mig punt cadascú, Jesús Mesa va sortir triomfant d’una bogeria total, i Pol Brunet va mostrar millor comprensió de la posició que el seu rival en una Escocesa amb enrocs oposats.

Al grup C sí que tindrem matx decisiu entre els jugadors capdavanters. Albert Staromiejski i Rafael Ylla sumen ja 7 punts i es jugaran el torneig el proer dissabte. Albert va tenir una mica de fortuna en aquesta ronda, perquè va estar a punt de no guanyar una partida que tenia totalment de cara. Per la seva part, Daniel Negreira només va fer una jugada dolenta contra Rafael Ylla (en una posició amb molta vida), però de vegades amb una ja n’hi ha prou per perdre.

Oportunitats perdides al grup C: el blanc va portar el rei al centre, a controlar el peó passat rival… però hi havia una jugada que guanyava immediatament!!!!

Aquest dissabte hem rebut noves partides candidates als premis de bellesa establerts per cada grup. Acceptem partides a la ronda 9 o sigui que, si encara no heu fet la vostra immortal, teniu una última oportunitat el proper dissabte 🙂