Crònica ronda 1

Dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi, va començar una nova edició de l’Obert Internacional del Foment Martinenc – Memorial Josep Paredes. Un any més hem arribat al límit d’inscrits que ens havíem imposat. Ens agradaria tenir més jugadors, però això aniria en detriment de la comoditat dels jugadors. Esperem que els 201 que finalment prendran part en el torneig (54 al grup A, 51 al grup B i 96 al grup C) es trobin el millor possible, i molta sort a tots i a totes.

Com ja és habitual, el Peona i Peó ha envaït el Foment: 27 participants del club veí del Guinardó (i algú més de visita). Alta participació també del Vila Olímpica, amb Jorge Aguadero decidit a conquerir el Premi de Bellesa del Grup A amb el seu joc romàntic i ple d’energia, i una molt jove expedició del Ateneu Colon: 15 participants de cada club. Vull destacar als 10 jugadors de Pineda, ens agrada veure que el seu grup repeteix i creix. Benvinguts i… gràcies!

Al grup A tenim tres jugadors del Montcada, però quin trident! El GM Miguel Muñoz i els MIs Víctor Vehí i Arturo Vidarte són, sense dubte, els màxims favorits al triomf. Hi ha un grapat de joves jugadors, però, que poden donar més d’un ensurt, com ara Cristian Fernández Díaz (campió de Catalunya 2016 amb el Mollet) o els peons Dani García Ramos (molt en forma a la Lliga Catalana) i Xavier Povill, que dissabte es va imposar amb autoritat i brillantor al campió de Catalunya Sub12 Llibert Céspedes. La cronista aposta per Dani Garrido: còmoda victòria a la ronda 1 per a l’ídol local.

Al Grup B vam tenir moltes sorpreses si fem servir l’Elo com a referència. A la primera ronda els dos primers jugadors del rànquing van guanyar sense dificultats, però això va ser més l’excepció que no pas la norma. Molt espectacular (més aviat caòtica) va resultar la partida entre Martí González i Conxita Canela. Gran efectivitat de les jugadores d’aquest grup: 4,5/5.

Oportunitats perdudes al grup B: juguen blanques i guanyen.

El Grup C, que només s’avaluarà per Elo FCE, és per molts el seu primer obert, independentment de la seva edat: hi ha veterans de 8 anys al costat d’adults que debuten als escacs de competició. Per ara resulta impossible fer un pronòstic. Dues partides particularment interessants van ser Alberto Rivas-Jordi Pons, on malauradament el jugador de blanques va necessitar assistència mèdica (una abraçada als companys de Les Franqueses, que ens comuniquen que ja es troba bé), i Daniel Negreira-Francisco Rodríguez, una lluita amb desequilibri material on el negre es va confiar massa.

Anunciem que la classe oberta del mes de maig serà dijous 19 de 19h a 21h amb el MI Antonio Torrecillas, que vindrà d’analista a la ronda 2. Dissabte passat el Altibox Norway Chess tenia jornada de descans per no contraprogramar-nos, però el 30 d’abril comença el Campionat de Catalunya Absolut. Què us sembla posar pantalles per seguir el Miguel Muñoz-Alfonso Jerez? 🙂