XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 8

Ja només resta una ronda. Per als jugadors s’acaba el calor i per a mi s’acaben les planelles. Encara he de contar el que va passar a la vuitena… i encara podeu presentar partides per als premis de bellesa de cada grup.

El grup A s’ha posat emocionant amb els resultats d’aquesta setmana. Per començar, direm que no ha estat un gran dia per als amants de la Índia de Rei (snif, snif). Al primer taulell, Cristian Fernández va sortir de l’obertura amb una posició que a primera vista semblava sana i dinàmica, però que realment potser era més delicada. Una imprecisió i Martí Mayo va obtenir avantatge decisiu. Arian González va aprofitar per pujar a la primera posició després de derrotar a Sergi Torres explotant les seves debilitats.

Així, a falta d’una ronda, tenim a Arian González amb 7 punts, Cristian Fernández amb 6,5, i Julio Hernando (ultrarràpid empat a la ronda 7) i Martí Mayo amb 6.

La partida boja del dia la van protagonitzar Víctor Álvarez i Federico Scalzi, amb victòria final per al jugador i monitor del Vila Olímpica, qui va jugar amb molta valentia (si hagués perdut, hauria dit que amb molta imprudència: parlar després de la partida és molt fàcil xD).

Al grup B, aquesta cronista es treu el barret davant de l’actuació de Marc Campoy, que també és líder amb 7 punts. Bona victòria d’Adrià Pérez, qui amb 6,5 punts també té opcions de guanyar el torneig. Josep Àngel Martos, no aparellat aquesta ronda, se la juga amb 6.

Curiosa posició a la que es va arribar a la partida entre Sergi Leiva i Manel Quiles, amb dama, cavall i… molts peons contra dama, torre i peons simbòlics. Al de l’Espiga li faltava temps, i finalment va acceptar les taules. Amb temps i calma, és interessant mirar com jugar amb blanques. Però la curiositat més gran de la ronda és que Bernat Català va guanyar… gràcies a una jugada perdedora!

Al grup C, Pau Pascual continua encapçalant la classificació tot i no jugar dissabte passat, però és que 7 punts són molts punts. El seu perseguidor segueix sent Pablo Valero, qui es va imposar al jove Dani Álvarez en una partida amb moltes alternatives. Altres tres jugadors han sumat 6 punts, apart del Dani: Pol Izquierdo, Andreu del Río (molt forts els del Foment al grup C!) i Tomàs Ros. Bona partida d’atac de Pol, còmode triomf d’Andreu i bona feina posicional de Tomàs.

Gràcies a Manel Granados per acompanyar-nos com a analista a aquesta ronda, i a Alfonso Jerez per la seva classe de divendres sobre la iniciativa als escacs. Un agraïment especial a Josep Farell pel seu reportatge de foto i vídeo de la ronda.

L’última ronda tindrà el mateix horari, a partir de les 16:30h. A la finalització de la ronda es sortejarà l’ordre dels sistemes de desempat i cap a les 21:30h començarà el lliurament de premis, seguit d’un pica-pica per acomiadar-nos fins la propera.