XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 7

Entrem en la recta final d’una edició molt accidentada de l’Obert del Foment. Cada setmana hi han molts jugadors que demanen no ser aparellats (els famosos «byes») perquè han de combinar el torneig amb la feina i activitats familiars, i també hem tingut un bon clapat de retirades. Entre els retirats destaca a Lluís Oms, qui havia de jugar la setena ronda al primer taulell. Una abraçada molt fort i esperem comptar amb la seva presència l’any que ve. Recordem que al 2014 va guanyar el premi a la partida més bella del grup A. Aquest any els premis de bellesa estan molt oberts… Encara esteu a temps d’enviar les vostres produccions als tres grups.

En el grup A, com dèiem, Cristian Fernández va guanyar per incompareixença. Arian González, però, no va fallar davant l’Artur Valls i continua amb opcions a mig punt del líder. El tercer lloc correspon a Julio Hernando, que va aprofitar una errada tàctica del seu rival en posició restringida. Remunten posicions l’ídol local Dani Garrido 🙂 i Martí Mayo (aquest va remuntar també a la seva partida).

Recomanacions per als amants dels escacs combinatius i d’atac: Sergi Torres-Joaquim Lacasta i Pau Jover-Jorge Rodríguez. Molt maco també el remat de Xavier Povill. Tant ell com el seu company Manuel Pulido estan fent un torneig excel·lent.

En el grup B els líders són Marc Campoy (ràpid empat a la ronda 7) i Josep Ángel Martos (ràpida i brillant victòria a la ronda 7) amb 6 punts. El de L’Espiga de les Corts, però, no jugarà la ronda 8, circumstància que podria aprofitar el del Foment.

La recomanació de la setmana a aquest grup és el festival de Josep Lluís Flores… fins que ens va deixar amb la mel als llavis i va canviar dames. Ooooooooooh… tot i que la decisió no és criticable des del punt de vista pràctic, ja que tenia avantatge més que suficient per guanyar. Bona partida de Martí González, exemple de la saviesa popular asturiana «els alfils són punyals».

En el grup C no tinc adjectius per definir a Pau Pascual 😉 Igual que al grup B, tindrem un líder no aparellat a la ronda 8 (què us deia sobre «torneig accidentat»?). Agrairíem tenir un voluntari per fer el reportatge fotogràfic del proper dissabte…

El grup C és curiós: apart de Pablo Valero, que va caure davant el Pau a la ronda 7, els perseguidors són un sub10 i un veterà. Dani Álvarez va aprofitar a la perfecció les imprecisions de Pol Izquierdo en el derbi martinenc, i Pere Oliana… en poques paraules, va apallissar al seu rival.

Espero que el canvi puntual de sales no hagi causat grans inconvenients, més enllà de la dificultat de trobar la taula. Gràcies per la vostra comprensió. Les dues últimes rondes seran com sempre a la sala d’escacs i la sala d’actes.

El proper divendres 12 de juny, a partir de les 18:30h, segona classe oberta a tots els participants del torneig, en aquesta ocasió a càrrec del MI Alfonso Jerez. Us hi esperem!