XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 6

Moltes samarretes del Barça he hagut de patir aquest dissabte a la sala de joc… però no he trobat cap reglament que em permeti posar sancions als jugadors per aquest acte de violència 🙁 A sobre, probablement l’àrbitre principal no hi estaria d’acord.

Al grup A Cristian Fernández continua mostrant que, amb voluntat de guanyar partides, es guanyen partides. Quan semblava que ja havia passat el pitjor per Julio Hernando, una errada en el final de peons va girar la partida a favor del jugador del Mollet, que encapçala la classificació amb 5,5 punts. El segon lloc en solitari és per Arian González, qui va derrotar sense problemes a Martí Mayo.

Darrere del trio capdavanter, taules i més taules. Per excés de solidesa, com a Obon-Oms, per no veure com continuar progressant, com a Asensio-Garrido (volia Teo imitar al Carlsen que ens va mostrar Torrecillas?) o per simplificació gairebé extrema com a Orteu-Guevara. Total, un grup nombrós de jugadors amb 4 punts que tindran partides dures la propera setmana.

A alguns el torneig se’ls ha fet massa llarg i hem de lamentar tres retirades al grup A. Esperem comptar am vosaltres el proper any!

Al grup B el sempre combatiu Josep Lluis Flores es va passar de frenada davant el Marc Campoy, que lidera amb 5,5 punts. En segona posició amb 5 punts Adrià Pérez i Josep Ángel Martos. Al derbi del Peona i Peó, Adrià es va imposar a Jaume Lladós (el germà gran) en un final d’aquests on amb poc temps i molta tensió a cada jugada canvia la valoració. Més còmoda va ser la victòria del jugador de l’Espiga de les Corts: el seu rival, Martí Arribas, va sortir de l’obertura amb una posició inferior i no es va recuperar (els seus cavalls, a «a7» i «h8», ho poden explicar).

«Bogeria extrema» de la ronda 6: Daniel Alonso-David Macías. Per posar una mica de context a la partida, explicaré que el jugador de negres va fer unes quantes jugades amb menys de 2 minuts.

Pau Pascual segueix en pla killer al grup C després de guanyar el derbi al primer taulell. Vull destacar que a aquest grup hi han molts jugadors del Foment als primers llocs. Molt bé, cracks, l’any que ve al grup B sense por!!!! El Pau té temps de guanyar totes les partides i a sobre fer els reportatges fotogràfics que podeu trobar a aquesta web.

A mig punt del líder trobem a Pablo Valero, de l’Agustí. Acumulació de peces a un flanc per atacar, i quan el rival està completament paralitzat… a menjar material. Amb 5 punts tenim a Pol Izquierdo, qui va signar una brillant (i crec que una mica involuntària) producció d’atac, i a Dani Álvarez, molt seriós i pràctic.

Anuncis per les properes setmanes:

La ronda 7 es disputarà en varies sales del primer pis del Foment, ja que no podem fer servir la sala d’actes. Esperem poder acomodar a tothom el millor possible i demanem disculpes per les inconveniències.

El proper divendres 12 de juny a partir de les 18:30h oferim la segona classe oberta a tots els participants dels tres grups, amb el MI Alfonso Jerez.