XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 3

Han començat les Festes de Primavera (consulta el programa) del Foment Martinenc, tot i que sembli que ja som a l’estiu. Aquestes dues setmanes hi haurà molta activitat al Foment: escacs, teatre, ball, vins, pastissos… i l’ambient festiu es nota a les partides, que han estat molt animades. Massa animades, algunes.

Al grup A tenim un trio de líders. Arian González va guanyar un peó i va convertir el seu advantatge en punt sense problemes davant l’esperança local, Dani Garrido. Julio Hernando va de menys a més, i a la ronda 3 va derrotar en Martí Mayo, qui va ometre un cop tàctic, o més aviat una coça tàctica. La miniatura del dia va ser Cristian Fernández-Sergi Obon, on una errada en el càlcul va fer perdre material al jugador del Barberà tot just havien començat.

De la resta de partides, bona tècnica de l’Òscar Ruiz, qui va aprofitar les imprecisions de Daniel Ros per anar progressant en un final de cavalls, i de José Antonio Delgado, imposant torre i alfil a la parella d’alfils de Santiago Pérez gràcies a la delicada situació del rei rival. Més que delicada va estar la situació dels reis de Pau Jover i Adrián Jiménez sota els terribles atacs de Max Orteu i Albert Blasco, respectivament.

Al grup B tenim un altre trio de líders. Nova i còmoda victòria de Xavier Colom, molt didàctica, obrint línies sobre l’enroc enemic. El nostre jugador Marc Campoy va valorar correctament la superioritat de les seves peces sobre la torre del seu rival i també suma tres punts. L’altre jugador capdavanter és Bernat Català, de la inesgotable pedrera del Vila Olímpica. Una partida molt vistosa la d’en Bernat, amb una excel·lent coordinació de peces.

Si mai heu vist un rei anar de g6 a a5 en 19 jugades, feu un cop d’ull a Sergi Leiva-Martí González. El premi «no sé com he guanyat» és per Josep Roca, qui es va trobar un regal inesperat del seu rival. El premi «no sé com no he guanyat» és per Jaume Lladós, qui no va rematar a Llibert Céspedes.

Al grup C encara hi han sis jugadors amb ple de victòries, alguns d’ells també gràcies a inesperats cops de mà de la deessa Fortuna. Al primer taulell hi havia un derbi d’Hostalric: Rafa Gallardo va agafar avantatge i el va deixar escapar, però Ariadna Moreno va cometre l’error decisiu. Una història similar va succeir a Álex Rodríguez-Pau Pascual (aprofito per recomanar les seves galeries de fotos del torneig). José Antonio García va oblidar un alfil tancat a a7 contra Tomàs Ros, Adrià Puig va oblidar… defensar la seva posició abans d’atacar! contra Ernest Freixa, Pablo Valero-Pol Izquierdo serviria per fer una crònica amb tot el que hi va passar, i aquesta cronista considera que només Pere Oliana va guanyar sense incidències el tercer punt 🙂

Recordeu que el temps d’espera / de cortesia és de trenta minuts. Dissabte passat tres jugadors van arribar a la sala quan la mitja hora estava a punt d’esgotar-se, i algú pensava (erròniament!!!!) que encara disposava de mitja hora més per arribar a la sala…

Després d’altes i baixes, definitivament tenim 48 participants al grup A, 61 al grup B i 88 al grup C. El proper divendres 15 de maig farem la primera classe oberta. Tranquil·litat, que no la faré jo. Ja trobarem un MI del club. Serà a partir de les 18:30 a la sala d’escacs del Foment Martinenc (primer pis). Us hi esperem!