XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 2

Segon dissabte del torneig i ja tenim partides candidates als premis de bellesa. Això no ha fet més que començar, segur que cada setmana podrem gaudir de noves obres d’art.

Al grup A els favorits continuen sumant, però no els hi va resultar senzill. Al primer taulell, Arian González va suar de valent per derrotar al jugador de l’Espiga de les Corts Albert Blasco fins que, ja amb l’increment de temps i poc més, va aconseguir portar la posició a un final amb un cavall molt superior a l’alfil adversari. Més fàcil ho van tenir Julio Hernando i Lluís Oms, que van imposar l’activitat de les seves peces. Sergi Obón va ometre una combinació clàssica d’atac al mig joc, però va guanyar igualment davant Xavier Povill. Meritori empat de Fran Fernández Aguilar amb Óscar Ruiz, però no diré res de la partida perquè no l’he entès gaire…

El públic va estar molt pendent del combat Fontanillas-Aguadero (els nostres Pacquiao i Mayweather), i aquests no van decebre a l’afició. Sacrifici de dama del gurú del Vila Olímpica amb tanta compensació que el fundador de l’Hostalric va haver d’entregar la seva, però ni tan sols així va resoldre els seus problemes de desenvolupament. Bravo!

Al grup B còmoda victòria de Xavier Colom, únic jugador del top-10 inicial que ha sumat els dos punts. L’espectacle el van posar Josep Salazar i Pablo Mir amb brillants partides d’atac i el drama Martí González i Enric Carrey, que van tancar la sala després d’un recurs miraculós del jove de l’EEB al qual no va reaccionar correctament el seu rival.

El duel femení del primer tauler del C s’ho va emportar in extremis Ariadna Moreno, i el rècord del torneig és per Luis Sierra amb una variant del Mate de Legal (molts clàssics a aquesta ronda).

El proper dissabte ja hi serem tots i totes, amb la incorporació de jugadors que encara no havien pogut debutar per compromisos diversos. Benvinguts!

Ens omple d’orgull i satisfacció anunciar la primera classe oberta del MI Alfonso Jerez per als participants del torneig: divendres 15 de maig a partir de les 18:30 hores. Us hi esperem!