XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Ronda 1

Un any més la sala d’actes i la sala d’escacs del Foment s’omplen de jugadors que no han tingut prou amb la Lliga Catalana i no saben com ocupar els dissabtes fins el Circuit Català d’estiu. Hem posat un límit de 200 participants per evitar, en la mesura de les nostres possibilitats, problemes d’espai i de calor. Malauradament hem hagut de deixar fora a gent interessada en participar en el nostre torneig. Esperem comptar amb ells en properes edicions.

A banda del límit d’inscripcions, cap novetat: som previsibles i repetim fórmula. Cada ronda els jugadors tenen l’oportunitat de comentar la seva partida amb un Mestre Internacional, farem dues sessions de classes obertes a tots els participants, totes les partides dels tres grups estaran disponibles a internet, oferim premis a la partida més bella en cada grup… A sobre prometem bon caliu i personalment només demano que anoteu bé a la planella 😉

El grup A es presenta molt obert. Aquest any no tenim cap MI però comptem amb jugadors que han fet mèrits per assolir el títol com ara Arian González, Julio Hernando (qui es va haver d’esforçar per sumar el primer punt) o Lluís Oms (aquest no té cap opció de guanyar el torneig després d’haver derrotat a tots dos àrbitres a la Lliga xD), a banda del sempre sòlid Òscar Ruiz. Al Foment confiem en Dani Garrido perquè en un obert no pot parlar del descens.

Amb ganes de fer un bon torneig trobem joves valors dels escacs catalans: destaquen els campions a l’Ametlla de Mar Víctor Álvarez (sub12) i Adrian Jiménez (sub16), però no oblidem altres promeses com ara Max Orteu, Xavier Povill, Carlos Martínez, Manuel Pulido, Dani Riu… per un total de 49 participants.

En el grup B tenim 61 jugadors amb la tradicional barreja de joventut i experiència i la encara més tradicional poca fiabilitat de l’ordre de forces inicial, que fa difícil assenyalar favorits. És curiós que els dos jugadors de L’Espiga de les Corts hagin fet taules el primer dia en partides tranquil·les. Suposo que estan escalfant per fer grans combinacions d’atac a les properes rondes.

Al grup C, el més nombrós amb 91 participants, es van viure les partides més llargues de la ronda 1, però vull fer una menció especial per Òscar Ibáñez – Luis Sierra: partida bella, interessant i intensa de només 17 jugades.

Una altra tradició del torneig és la presència d’una delegació dels nostres veïns del Guinardó: 22 participants del Peona i Peó, als que esperem sumar uns quants visitants cada dissabte. Un altre club amb ampla representació (11) és el Vila Olímpica, sempre benvinguts al Foment, i dels clubs que han portat 9 jugadors m’agradaria destacar al Pineda.

Fins la propera setmana,

Patricia Llaneza Vega