XVII Obert d’Escacs Foment Martinenc – II Memorial Josep Paredes. Crònica Final

Arribàvem a l’última ronda amb molta emoció als tres grups, i hem tornat a viure una gran tarda d’escacs i de lluita. Finalment, Arian González al grup A i Pau Pascual al C van tancar la seva actuació amb victòries que els permetien ser campions en solitari, mentre que al grup B va resultar campió Adrià Pérez, gràcies a la combinació de resultats dels primers taulells.

Al grup A Arian González gaudia de mig punt d’avantatge sobre Cristian Fernández i un aparellament teòricament més favorable. Fran Fernández, però, li va fer suar de valent. En una posició totalment boja amb peces penjades per part de ambdós jugadors i moltes alternatives atractives, el crack del Castellar va rebutjar una oferta de taules del seu rival però la pressió i la complexitat de la partida li van fer badar i perdre la partida, i amb ella una merescuda norma de MC (ja arribarà, Fran!!!!).

Al segon taulell, Dani Garrido també va rebutjar les taules, en aquest cas en l’obertura, i la partida va anar més o menys igualada fins que la diferència entre la seguretat del rei d’un i el de l’altre va resultar decisiva per fer a Cristian guanyar i conservar la segona posició. Molt bon torneig del de Mollet, amb important pujada d’Elo (a afegir a la de la Lliga Catalana). El tercer lloc del podi se’l emporta Julio Hernando, qui va derrotar en Xavier Povill en una de les meves partides favorites del grup A… fins que van canviar les dames 🙁

El primer classificat de l’únic tram d’Elo del grup A ha estat Sergio Torres, de L’Espiga de les Corts, qui ha fet un torneig excel·lent i molt espectacular, i concretament dissabte va donar una classe d’atac contra la Siciliana Scheveningen. Al grup B no hi havia res decidit. Al primer taulell, Marc Campoy va caure en una posició inferior i sense perspectives, i José Ángel Martos va imposar còmodament el seu avantatge. Així doncs, tots dos sumaven 7 punts i el desempat va afavorir al jugador de L’Espiga de les Corts.

Al segon taulell Adrià Pérez va guanyar un important peó després que el seu rival hagués renunciat a l’enroc i amb aquest peó i la superioritat del seu cavall sobre l’alfil de Josep Lluis Lliberia va tenir prou per guanyar la partida i el torneig.

Els primers classificats sub 2150 han estat Pablo Mir i Jordi Sánchez, que han ocupat els llocs quart i cinquè. El millor sub14 en un grup amb molts sub14 destacats ha estat Martí González, sisè de la general, i el millor sub12 Llibert Céspedes. Tots aquests jugadors han guanyat tres hores de classes per continuar progressant.

El grup C ha estat dominat totalment per Pau Pascual. El jugador del Foment Martinenc ha sumat 8 punts, el que vol dir que ha guanyat totes les seves partides, perquè cal recordar que no va jugar la ronda 8. Aquest dissabte no ha fet una bona partida, però el seu company de club Pol Izquierdo va errar degut a la manca de temps.

El sots-campió ha estat el «tapat» del grup Pablo Valero, del Agustí, un nou federat amb bones maneres per qui els 1700 es queden petits. Completa el podi Andreu del Rio, tota una institució al Foment Martinenc que només ha patit una derrota.

El millor sub12 d’aquest grup ple de joves talents ha estat Pol Moncunill, de l’Ateneu Colon, i el millor sub10 Dani Álvarez dintre de la gran actuació dels jugadors de Foment: 5 entre els 10 primers! Felicitats! El millor sub8, Alexander de Blois, el benjamí de l’armada del Peona i Peó.

Aquesta crònica no pot estar completa sense esmentar els Premis de Bellesa. Al grup A el jurat va decidir donar dos premis, a Max Orteu per la seva victòria davant Pau Jover i al «profesional» d’aquest tipus de premi, Jorge Aguadero, per la seva entrega de dama al seu «archirrival» Joan Fontanillas. Al grup B va resultar premiat l’espectacle de Carles Pascual i Guillem Català, i al grup C el jurat va triar l’immortal de Pol Izquierdo contra Nerea Sarrio.

A l’acte de cloenda i lliurament de premis, el president del club Jordi de la Riva ha reivindicat la tasca dels organitzadors de torneigs i l’esforç de muntar un esdeveniment com aquest. La presidenta del Foment Martinenc Cristina Concha ha destacat l’alta participació i molt especialment la dels més petits, el nostre futur.

Un any més, arribem al final del torneig esgotats però feliços perquè tot ha sortit bé. Espero que us hagi agradat i que vulgueu repetir en la propera edició. Gràcies per les felicitacions i pel bon ambient que s’ha viscut aquests nou dissabtes al Foment Martinenc. Enhorabona als guanyadors i bon estiu a tothom. Fins la propera!