XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 9

Dissabte 21 de juny, dia en que començava oficialment l’estiu, va acabar la setzena edició de l’Obert Internacional del Foment Martinenc, que aquest any portava el nom del nostre ex-president Josep Paredes i Prats que ens va deixar el passat mes de setembre.

A l’acte de cloenda i lliurament de premis ens van acompanyar la dona i les tres filles d’en Josep, en representació de la seva família, i David Abelló (conseller tècnic) i Genís Boadella (portaveu de CiU) en representació del Districte de Sant Martí, així com en Ferran Cebrian, president del Foment Martinenc. Tots van expressar el seu recolçament i entusiasme amb aquest torneig que durant 9 setmanes ha reunit més de 200 escaquistes al centenari local del Foment Martinenc.

Aquest torneig no hagués estat possible sense les autoritats, però per omplir una sala (o dues…) cal tenir jugadors, així que moltes gràcies a tots per la vostra participació i esperem que ens tornem a veure en futurs esdeveniments. En especial, una abraçada molt forta als amics del Peona i Peó (a tots els que heu vingut: no diré els noms que em quedo sense espai xD), de l’Espiga de Les Corts (representants del jogo bonito i hereus d’en Josep Paredes), del Vila Olímpica i el Sant Martí (que ens han obsequiat amb jugadors, material i la seva presència en sopars post-ronda) 🙂

Com que no era (o no només era) una festa dels escacs sinò una competició, tenim campions. Al Grup A Lázaro Lorenzo va signar un empat sense massa història amb Gal·la García-Castany (norma de MC per ella) i va superar per desempat al MI del Foment Leonardo Valdés, qui va patir molt per derrotar a Daniel García Ramos. El podi el completa el sub18 Carles Díez malgrat la seva absència a la ronda 9.

Gal·la i Dani han guanyat unes hores de classe amb el MI Jerez (potser d’aquí a pocs anys, ells li faran classes a ell) com a campions del tram sub2150. També rebran hores de classe el primer sub14 Guillem Porta i el primer sub12 Víctor Álvarez. Tots els joves esmentats pugen 20, 30, 40… punts d’elo. Forta pujada també pel Ferran Cervelló o, després del resultat d’aquest dissabte, el MC Ferran Cervelló. Enhorabona a tots!

Al Grup B Dani Riu, ja amb mig campionat a la butxaca, va sumar mig punt davant Josep Lluís Flores Liñan. El jugador de La Lira va tenir a tocar la victòria en alguns moments de la partida, però en Dani se’n va ensortir. Així doncs, 8 punts pel sub14 d’EDAMI i cinc jugadors amb 6,5. Sotscampió Alberto Díaz tot i perdre aquest dissabte, tercer lloc per Josep Lluís Flores, quart Juan Ignacio Méndez, cinquè Bernat Fuertes i sisè Adrià Pérez.

Els primers classificats sub1950 han estat Juan Ignacio Méndez i Jordi Bota; el primer sub14 Xavier Marzo i el primer sub12 Llibert Céspedes. Tots han guanyat un trofeu i hores de classes.

Al Grup C, molta emoció i lluita fins al final entre els primers classificats. Alexandre Bonada ha conservat el mig punt d’avantatge després de dos empats plens de tensió als primers taulers. El sub12 de La Lira s’ha proclamat campió en solitari amb 7,5 punts. Cinc jugadors el van seguir amb 6 punts, per aquest ordre: Albert Riu (una de les revelacions del torneig i campió honorífic de la classificació paral·lela de pares), Óscar Ibáñez (segon cap de sèrie del grup C), Jesús Francisco Salvador, Micah Fabrice Reverdy i Manuel Belmonte (tres jugadors amb un nivell ben per sobre dels 1700 que mostraven).

A aquest grup han estat premiats amb trofeu i hores de classes el primer sub12 Pol Moncunill, el primer sub10 Alex Ramon i el primer sub8 Danny Shih.

Al Foment pensem que no només es mereixen premis els que guanyen, sinò també els que creen bellesa als escacs. A cada grup hem seleccionat una partida com a guanyadora del Premi de Bellesa, consistent en material de Esfer@ Editorial: Lluís Oms-Dani Garrido (ronda 9) al Grup A, Jordi Bota-Josep Ángel Martos (ronda 9) al B i Pere Climent-José Bienvenido (ronda 5) al C.

Vull en aquesta crònica final demanar disculpes en nom de l’organització als que heu suat de valent degut a la calor a la sala de joc. És sense dubte un dels detalls a millorar per properes edicions. A banda d’això, no s’ha estat tan malament, oi? Ara heu de posar en pràctica al Circuit tot el que heu après amb els MIs Alfonso Jerez i Antonio Torrecillas i el GM Marc Narciso (agraïments també per ells, tinc el dia generós). Fins la propera!

Comments are closed.