XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 8

La vuitena ronda ha deixat les classificacions una mica més definides, però no tindrem campions fins el proper dissabte. Aviam si les temperatures són més benignes, que ja és massa complicat trobar la millor jugada, com per fer-ho amb la calor que hem tingut les darreres setmanes. Agraïm la vostra comprensió amb els canvis a la distribució de sales de joc i esperem que en general no tingueu gaires queixes del torneig. Recordeu que encara hi ha temps per presentar partides pels Premis de Bellesa: només cal enviar-la en format ChessBase al nostre correu electrònic o amb un missatge als organitzadors al Facebook.

Lázaro Lorenzo va donar un important pas endavant per endur-se el Grup A amb la seva victòria de la ronda 8: Luis Alberto Gómez no va tenir el seu dia i ben aviat es va quedar sense opcions. Lázaro no estava gaire satisfet amb el seu joc fins aquest moment, però ja ha sumat 6,5 punts, és a dir, porta mig punt d’avantatge als seus perseguidors, Leonardo Valdés i Pere Garriga, que van empatar en una partida d’aquestes on les possibilitats ocultes que es veuen als anàlisis són força més interessants que el que es va jugar al tauler.

Es queda amb 6 punts Carles Díaz, que no podrà disputar la darrera ronda. Bona pujada d’Elo pel Campió sub18 de Catalunya. També està pujant molt, amb una gran actuació, Gal·la García Castany. El proper dia la podreu veure al primer tauler, i dissabte passat va convertir en un tres i no res una posició tranquila en un atac fulminant per passar a un final superior. Intenteu trobar amb calma a casa la rematada.

Altres passatemps: quantes peces penjades o amenaçades pots trobar a Santiago Pérez-Oriol Porta? Quin camí ha seguit la torre d’Alejandro Sáez per arribar a la posició de la jugada 36? Com és possible fer taules amb blanques deixant el cavall a g1 i la torre a h1 fins la jugada 25?

Al Grup B, com gairebé cada dissabte, ha guanyat Dani Riu. Amb 7,5 punts (un punt d’avantatge sobre el segon) té molt a prop el triomf final. En la lluita pel podi, Héctor Hernández va perdre tràgicament amb Alberto Díaz un final d’alfils de diferent color, Josep Lluis Flores va aprofitar un moment de relaxació de Sergi Leiva per emportar-se un punt sencer i Juan Ignacio Méndez va remontar un final amb peó de menys.

No hem de parlar només dels primers classificats: Carlos Vargas va guanyar una partida d’atac molt maca.

El Grup C continúa estant molt disputat. Aquest dissabte van tancar la sala els dos primers taulers. Manuel Belmonte va gaudir d’un enorme avantatge i moltes línies guanyadores, però no va encertar en la rematada per acabar en un final complicat amb nervis i sense temps. Primer va errar el seu rival, el Sub12 Alexandre Bonada, però a continuació ell li va retornar el favor… i taules. Empat també en una partida amb moltes alternatives entre Pol Martínez i Micah Fabrice Reverdy. El jugador de l’Escola, nou federat aquest any, ho va fer tot bé… excepte guanyar!

Alexandre Bonada lidera amb 7 punts i li segueixen amb 6,5 Manuel Belmonte i Jesús Francisco Salvador que va executar un atac de llibre sense necessitat de fer cap sacrifici.

Dissabte 21 de juny es decideix tot. L’última ronda començarà com sempre a les 16.30h. Un cop acabada l’última partida es procedirà al sorteig del desempat i l’entrega de premis. Si heu trobat a faltar a algun MI del Foment, no heu de patir més: a la ronda 9 ens acompanyarà Manel Granados.

Comments are closed.