XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 7

Ha arribat el mes de juny i ha arribat la calor. A la setena ronda hem vist moltes errades que han estat decisives pel resultat. També hem vist, però, partides que podrien merèixer un premi de bellesa. Aquesta setmana ha tornat el MI Antonio Torrecillas com a analista convidat, esperem que hàgiu gaudit dels seus comentaris i que us serveixin per progressar.

Dimecres 11 de juny a partir de les 20.30h us convidem a una altra activitat paral·lela al torneig: el psicòleg esportiu Doctor Bernat Ramos ens parlarà de l’aplicació de la psicologia esportiva al món dels escacs. La entrada és lliure i gratuïta i trobem que és un tema interessant. Els escacs tenen un clar component psicològic: potser aprendrem a encaixar millor dels derrotes… per aprendre a evitar-les cal estudiar!

Impressionant gir a la classificació al Grup A amb l’ensopegada doble dels fins ara intractables MIs Lázaro Lorenzo i Leonardo Valdés. Els seus botxís, els joves talents catalans Pere Garriga (campió sub16) i Carles Díaz (campió sub18). Lázaro va platejar una línia de l’Alapin que condueix a un mig joc sense dames i, després d’una imprecisió d’en Pere, va gaudir d’un clar avantatge amb un fort peó passat i bona coordinació. Més endavant tenia el final totalment controlat, amb un parell de peons a punt de coronar davant un impotent cavall. De sobte es van canviar les tornes quan Lázaro va ometre (relaxació? calor? cansanci?) un recurs, ja no salvador sinò fins i tot guanyador del molletà.

L’altra partida important va donar menys voltes. Carles Díaz va sortir de l’obertura amb posició superior i va anar a poc a poc consolidant el seu avantatge amb joc precís. Resten dues rondes i tot està obert: Lázaro Lorenzo, Leonardo Valdés i Pere Garriga comanden amb 5,5 i Carles Díaz, Lluis Oms i Alberto Gómez Jurado els segueixen amb 5.

Al grup B tenim un líder sòlid (bé, potser “sòlid” no sigui la millor definició del seu estil…). Al primer tauler Dani Riu es va imposar a Sergi Leiva en un final on el sub14 d’EDAMI sempre es va mostrar més agressiu. L’irrupció de la seva torre a la rereguarda rival va resultar determinant. Empat sense massa història a la segona taula que deixa a Dani amb mig punt d’avantatge sobre Héctor Hernández i permet a Alberto Díaz i Jordi Bota pujar als llocs tercer i quart. Victòria còmoda per l’Albert, infern de complicacions la de Jordi.

Alexandre Bonada lidera en solitari el Grup C amb 6,5 punts. Aquest dissabte va guanyar una partida excel·lent però va estar a punt d’engegar a rodar tota la seva feina en un instant. La seqüència guanyadora incloïa… una coronació de cavall amb escac! El seu rival no va aprofitar l’ocassió i Alexandre es va emportar el punt. El segon lloc l’ocupa Manuel Belmonte amb 6 punts, tècnicament sis de sis perquè un dia no es va aparellar.

L’anècdota de la ronda al Grup C es va produir a la partida entre Óscar Ibáñez i Valentina Martos. Les negres van moure una torre que més tard va tornar al seu lloc… i es van enrocar en aquest flanc sense que ningú se n’adonès. Haig de confessar que jo tampoc fins que el ChessBase es va negar a introduir l’enroc 🙂

A la web del torneig està disponible el PGN amb totes les partides jugades fins ara i a http://patty43.blogspot.com/ podeu veure les partides candidates al premi de bellesa. Encara falta la teva!

Comments are closed.