XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 6

Sembla que no passa el temps, però ja hem arribat a la sisena ronda. Comença això que diuen “la recta final”, que en un suís és el més important. No hi ha hagut gaires canvis des de la setmana anterior: els jugadors més en forma als tres grups… doncs segueixen essent els jugadors més en forma!

El cap de setmana es va completar amb la segona classe oberta a càrrec del MI Alfonso Jerez. Diumenge un grup d’aficionats, joves i no tan joves, va gaudir d’una tarda d’escacs amb molt bon ambient. Esperem que hagi estat profitosa!

Al grup A continua el passeig triomfal dels mestres. Una errada als càlculs de Lluis Oms li va fer perdre una qualitat sense compensació contra Lázaro Lorenzo, en tant que Leonardo Valdés va aprofitar l’activitat de les seves peces per imposar-se a Fran Núñez. Els líders es situen un punt per davant del seu perseguidor més immediat, el campió sub16 de Catalunya Pere Garriga. Molt, molt (però molt) emocionant va ser la partida entre el jove del Mollet i Teodoro Asensio, amb enrocs oposats, atacs de mat i tot penjat. El MI Michael Rahal, cada setmana molt atent a la publicació de les partides del torneig, recomana també David Guix-Lluis Jove. El mat de la coça com mai ho heu vist 🙂

Al grup B tenim una situació molt semblant. Dani Riu i Héctor Hernández van guanyar un altre cop i sumen 5,5 punts. Nomes Sergi Leiva aguanta el seu ritme, amb 5. Com és habitual, la partida de Dani ha estat plena de tàctica i atac, i Héctor ha anat acumulant avantatges. Sergi ha estat a punt d’emular a La Bourdonnais portant peons a la setena fila. Premi al remat inesperat de la tarda: Agustí Serra-Salvador Roig. Ells mateixos van riure davant l’increïble de la situació. Premi al rei suicida: Martí Arribas-Jordi Lladós. Foc al taulell!

Al grup C, Jesús Francisco Salvador i Pol Martínez van lluitar durant 86 moviments en una partida igualada on tots dos van desaprofitar algunes opcions de victòria. Finalment, empat i trio de líders amb 5,5 punts, ja que Alexandre Bonada va guanyar malgrat els seus problemes de desenvolupament a l’obertura. Curiosament, també al grup C es va produïr un mat de la coça. En aquest cas el protagonista va ser José Aunes i l’execució, la clàssica.

Si heu fet alguna partida que us hagi agradat especialment, no dubteu en presentar-la per al premi de bellesa. Esperem les vostres contribucions! Ja deia Mijaíl Tal que primer de tot, els escacs són un art.

Comments are closed.