XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 5

Hem superat l’equador del torneig i la situació és molt emocionant als tres grups. Dissabte passat l’Assemblea de Clubs de la FCE no va tenir tanta incidència com el final de la Lliga de futbol. Vam perdre alguns jugadors i l’analista Alfonso Jerez, però amb el nivell del seu substitut, el GM Marc Narciso, no el vam trobar a faltar gaire 🙂 L’Alf tornarà a la sisena ronda, i el diumenge dia 1 de juny tots els participants esteu convidats a la seva segona classe oberta, a partir de les 17 hores.

El grup A sembla un frec a frec entre els MIs Lázaro Lorenzo i Leonardo Valdés. Tots dos van guanyar les seves partides i sumen 4,5 punts. Personalment em va agradar molt la del Leonardo, on un exèrcit de peons va superar als impotents cavalls de Fran Fernández. Lluís Oms i Fran Núñez van fer dues bones demostracions de tècnica per convertir en victòria les seves posicions amb estructures superiors, i segueixen als líders a mig punt de distància.

Sortim dels primers taulells per trobar altres partides interessants. Albert Blasco va sacrificar dues peces sense éxit… i ara que li hem recordat que hi ha un premi a la partida més brillant, encara farà més sacrificis! El jove Daniel García va tancar la sala per acabar imposant-se en Joan Martorell. En el capítol d’atracaments de la jornada, dos protagonistes: David Vigo i Jofré Custodio, que es van robar a sí mateixos.

Al grup B Dani Riu es va haver de conformar amb un empat malgrat el seu avantatge de temps i posició davant Héctor Fernández. Ara els ha donat caça Alberto Díaz, qui va culminar, tot i que amb alguns dubtes, el seu atac contra Bernat Fuertes.

També aquí tenim jugadors espectacular de L’Espiga de les Corts: Sergi Torres va cremar les seves naus massa ràpid, però Sergi Leiva va portar perfectament fins al final la seva iniciativa i el contra-atac fulminant de Josep Ángel Martos també va rebre premi.

Semblava que Pol Martínez es quedaria en solitari amb 5 punts al grup C després de castigar una entrega de peça força optimista de Danny Shih, però a Jesús Francisco Salvador li va aparèixer l’esperit del Flupo (si un dia tot sortia malament als jugadors del Vila Olímpica, aquest dissabte va ser el dia negre dels del Catalunya). Així doncs, duo de líders i Alexandre Bonada, amb les idees d’atac també claríssimes, tercer amb 4,5.

Del grup de 4 punts destaquem a Fabrice Micah Reverdy per la seva exhibició contra l’atac iugoslau de la India de Rey i a Albert Riu que va a més després de perdre a la ronda 1. Fent equip amb els seus fills en el grup B, va líder de la classificació oficiosa de famílies del Obert del Foment Martinenc 🙂

Comments are closed.