Taller de Memòria i Futbol

Aquesta tardor, la Penya Blaugrana Foment Martinenc ha organitzat una nova activitat social amb el futbol com tret de sortida però no com a única referència: un taller de memòria.

Al llarg de sis matins de dijous, els participants en aquest taller gratuït han pogut exercitar la seva memòria i gaudir d’una bona estona recordant fites importants del FC Barcelona i com les van viure: les accions i els sentiments associats a aquests esdeveniments. El projecte porta el nom “Compartint records de futbol”.

Així, hem recordat la final de Recopa a Basilea en 1979, la primera Champions League amb les emocions del gol de Ronald Koeman a Wembley en 1992 i diverses històries de la segona meitat del segle XX, amb objectes i personatges protagonistes.

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona i estava dirigida a majors de 65 anys. A banda dels objectius lúdics, amb el taller es pretenia treballar la concienciació i la prevenció de l’Alzheimer. Un cervell actiu és un cervell amb més recursos per afrontar els pas dels anys!


La doctora Sara Domènech, amb una àmplia formació i experiència en programes d’ estimulació cognitiva per a malalts d’Alzheimer i altres demències, ha portat aquestes sessions amb simpatia i professionalitat.

La Penya, que recentment ha celebrat el seu 63è aniversari, va tancar ahir les sessions amb un gran èxit d’assistència i voluntat de repetir l’experiència.

La foto de família per tancar les sessions, un gran record per tots els assistents. Amb la presència de Laszi Kubala, fill de la gran estrella del Barça que va protagonitzar la sessió d’ahir, el President de la Federació de Penyes Barcelonès Est Jordi Monturiol i Ferran Salvat de la Comissió Social de la FPB, grans noms del passat i el present del futbol català com ara Javi Delgado, Juan Antonio Orenes, Txema Corbella, Lluis Corretja, entre d’altres.


Més que futbol!