Obert d’escacs Foment Martinenc – Ronda 2

Nova jornada d'escacs al Foment Martinenc en un dissabte molt plujós. L'avantatge dels escacs respecte a altres activitats és que la pluja no ens afecta, oi que sí?

Al tancat de normes de MI, només dos jugadors han sumat els dos punts, i es tracta dels MIs Asís i Pardo. El primer va derrotar a Ryan jugant amb negres una Benoni molt interessant: per la seva part, el valencià va imposar la seva superioritat en un final amb torre i alfil davant el tercer MI del torneig, Jerez. De la resta de partides, destaca la victòria d'Almeida dominant en tot moment la posició contra Garrido, qui va sortir de l'obertura amb una posició potser no inferior però bastant lletja. Ramírez i Sánchez van signar taules en 18 jugades en una posició encara plena de vida i amb un peó d'avantatge per al mexicà. També va finalitzar en empat el duel entre López Perdomo i Rafiee, després de moltísimes simplificacions en la segona Alapin amb negres de l'alemany del Barberà.

Al grup A de l'obert els favorits segueixen sumant. Especialment contundents van ser l'atac fulminant i ràpida victòria de Muñoz, el desastre a “f7” de Forsberg amb Vehí o la facilitat amb que Amigó va demostrar el verí d'algunes posicions amb alfils de diferent color. Al grup amb 2 de 2 s'afegeix el jove Ferran Cervelló, una mica afortunat a la seva partida;-)

La partida més llarga i interessant de la ronda al grup A va ser la que enfrontava al campió de Catalunya sub16 Marc Pozanco amb el Mestre Català del Barberà Benjamín Pérez. Una seqüència tàctica d'en Marc va provocar un desequilibri material en principi favorable als seus interesos (torre i tres peons contra dues peces), però a poc a poc la parella d'alfils del negre va incrementar la seva potència. Finalment, el principal obstacle per la victòria de Benji va ser… la llum! Amb un minut per jugador i els peons negres avançant cap a la coronació, el Foment es va quedar a les fosques. Gràcies a la bona voluntat dels jugadors i els llums d'emergència, la partida va acabar sense cap més incident. Encara resten nou jugadors amb dos punts.

Al grup B molts jugadors ens han recordat amb els seus resultats que l'elo no ho és tot. Tot i així, tenim caps de sèrie com ara Marc Urgel o Daniela Velasco que es van anotar el segon punt sense dificultats, al igual que altres 16 jugadors més. La partida espectacular de la jornada la van protagonitzar a la taula 2 José Daniel Peiron i Miguel Àngel López: combinacions, xarxes de mat, desequilibri material, opcions per a ambdós jugadors i una coronació. L'haurien de mirar tots aquests que pensen “quin avorriment!” quan veuen un resultat de taules:-)

Patricia Llaneza