Obert d’escacs Foment Martinenc – Ronda 1

Feia dia de sol i platja, però més de 170 persones amants dels escacs van omplir les dues sales que el Foment Martinenc havia preparat per acollir els tres grups: un tancat per normes de Mestre Internacional, un grup vàlid per elo FIDE i un altre grup sub 2000 per elo FCE.

Amb les típiques anècdotes prèvies del primer dia, quan els organitzadors no descansen fins que s'ha assegut tothom, i les expertes indicacions de l'àrbitre Roger Rodríguez, va començar la primera ronda. Només vam tenir una incompareixença, i volem agraïr a tots els que ens van avisar que finalment no podien jugar o no podien vindre aquest dissabte. ¡Ningú s'ha de quedar sense jugar!

Al tancat, a diferència dels torneigs d'èlit, quatre de les cinc partides es van decidir. El MI Asís segueix en un gran moment de forma, com va demostrar al per equips i al tancat de Montcada (on va assolir norma de GM) i va derrotar en bon estil al mexicà Ramírez. El nostre jugador Garrido va gaudir d'un bon avantatge davant del MI Pardo, però no va aconseguir concretar i finalment la victòria va ser pel jove valencià. Una altra partida destacada va ser el duel entre els MFs Sánchez i Almeida, on una jugada intermitja del Marc després d'una combinació del seu rival li va conduir a una posició dominant on es va imposar sense problemes.

Al grup A els favorits han fet bons els pronòstics, tot i que alguns van patir més que d'altres. Miguel Muñoz, Benjamín Pérez i Jordi Amigó van portar els seus rivals a finals on la seva experiència i tècnica van ser determinants per emportar-se el punt. Alejandro Sáez i Víctor Vehí van protagonitzar una de les darreres partides en acabar, amb un espectador d'excepció: el GM Josep Manuel López, el jugador més fort del districte de Sant Martí. Pressió i avantatge de Vehí durant tota la partida, però es va arribar a un final de torre i alfils de diferent color jugant amb l'increment de temps. Finalment, els nervis i la tensió van jugar en contra del jove del Catalunya.

Altres “sorpreses” destacables són els empates de l'Àlex Ventura amb Brusi, de Guillem Mut en una partida complicadíssima davant Amadeu Heredia, i del coet Josep Lluís Lliberia (que segueix pujant més i més elo) davant l'Àlvar Lluis. Una altra visita destacable, tot i que no sorprenent, la de Guillem Subirachs, controlant a la nombrosa expedició del Peona i Peó 🙂

Al grup B, amb més de 100 participants, comptem amb molts nens i nenes i fins i tot pares i avis de jugadors pels quals aquesta és la seva primera experiència competitiva. El rànquing inicial ha aguantat… més o menys: com a mostra, les taules del número 1.

No ens volem oblidar de dos detalls importants. En primer lloc, agraïm al MI Joan Fluvià la seva presència i col·laboració com a comentarista de luxe. Esperem que us hagi agradat tant comentar les partides amb el “Joanalista” com a nosaltres tenir-li al torneig. En segon lloc, recordar-vos que oferim un premi a la partida amb més bellesa: a la primera ronda ja ha aparegut una candidata, però en volem més. Segur que tenim molts artistes al torneig, animeu-vos!

Fins la propera setmana!

Patricia Llaneza

Comments are closed.