Crònica ronda 9 – final

Ha finalitzat una nova edició de l’Obert Internacional d’Escacs del Foment Martinenc, que des de 2014 porta el nom del nostre estimat Josep Paredes. Més de 200 participants distribuïts en 3 grups han omplert al llarg de nou dissabtes diferents sales de l’entitat. Gràcies a tothom per la participació i per la vostra esportivitat. No hem tingut “pollastres”, sempre un comportament excel·lent de jugadors, espectadors, pares i mares. Gràcies també per la vostra comprensió davant els problemes que s’han pogut produir: calor, soroll, canvis de sales, esperes per la cloenda… Esperem tornar-vos a veure ben aviat!

Al grup A el campió ha estat el MF del C.E. Mollet Cristian Fernández, que va superar per desempat al GM Miguel Muñoz. Tots dos van guanyar partides molt interessants en l’última ronda. La victòria de Miguel davant Dani García posava pressió sobre Cristian i el seu final de torres va crear una gran expectació a la sala. Bon torneig, tot i la derrota final, d’Artur Valls, amb un merescut tercer lloc. El primer jugador del Foment ha estat Dani Garrido, 4rt.

El primer sub14 ha estat Marcel Claramunt i el millor sub12 Llibert Céspedes. El guanyador del tram sub2150 ha estat Bernat Català. Forta pujada d’Elo per aquests tres joves, juntament amb Guillem Porta, que espera confirmació del seu títol de MC. Per contra, Xavier Povill no va tenir un gran torneig però va ser premiat per la brillantor de la primera ronda.

Un altre jove que ha fet un torneig magnífic és Magí Bernat, campió del grup B. L’última ronda ha estat molt intensa en aquest grup, amb la derrota d’Óscar González (que en tot cas va conservar la segona plaça) i el final emocionant entre Gorka Parra i Manel Quiles, decisiu per què el jove talent del Llinars pugés al tercer lloc del podi.

Destacada actuació al grup B del jugador de Pineda Jesús Mesa. No va jugar la primera ronda, però va arribar l’últim dia a guanyar al primer taulell. Al final, 4rt a la general, premi de tram i Premi de Bellesa amb una de les dues partides que hi va presentar. Felicitats!

El millor sub14, amb Gorka Parra al podi general, ha estat Pol Brunet i el millor sub12, Artur Taltavull. Tots dos han guanyat 3 hores de classes per continuar el seu progrés.

Al grup C Rafael Ylla i Albert Staromiejski es jugaven el torneig en duel directe. Albert va mostrar un altre cop el seu joc d’atac, però Rafael es va defensar amb habilitat. Al final, victòria de Rafael Ylla, campió en solitari amb 8 punts. Per a Albert Staromiejski, 2on lloc i Premi de Bellesa. El podi el va completar Jordi Mas.

En un grup ple de joves jugadors amb un gran futur, el millor sub12 ha estat Pau Moya (6è general) i el millor sub10 Arnau Parra (11è) que a més ens va ajudar amb el sorteig de pernils a la cloenda. El millor sub8 ha estat Martí de la Riva.

A l’acte de cloenda i lliurament, a banda dels premis als primers classificats de cada grup i als guanyadors de les categories de rating, edats i millor partida, es va fer entrega d’un obsequi als clubs d’escacs amb més representants al torneig: el Peona i Peó de Guinardó, el Ateneu Colon de Poblenou, el C.E. Vila Olímpica i el Pineda. També va rebre un reconeixement el soci Faust Núñez, en agraïment a la seva col·laboració en l’organització d’aquest torneig, un dels més multitudinaris dels escacs catalans fora de la temporada d’estiu.

Fins la propera edició i bon estiu a tothom!!!!