Crònica ronda 7

Entrem a la recta final del torneig i encara tot per decidir als tres grups. Molta igualtat a la setena ronda, on s’han produït reagrupaments al capdavant de les classificacions.

Al grup A Miguel Muñoz, Cristian Fernández i Dani Garrido continuen líders. Cristian va plantejar un esquema sorprenent i ambiciós, tot i que poc atractiu (aquesta cronista va sentir comentaris de «avui el Muñoz guanyarà aviat»). Més endavant, en una posició amb enrocs oposats, és cert que Miguel Muñoz va assolir avantatge, però una oportuna reacció central va permetre al jugador del Mollet conservar l’equilibri.

Dani Garrido va entregar fins a dos peons a l’obertura, suposo que aprofitant que l’Alfonso Jerez era lluny a la sala d’anàlisi. Artur Valls es va conformar amb un peó d’avantatge a canvi d’espai i certa iniciativa. La posició es va tornar molt perillosa per al jugador del Colon, que es va veure forçat a entregar la dama. En el final amb dues torres i un alfil contra dama i torre, sembla (des de casa i amb tranquil·litat) que al jugador del Foment va deixar escapar alguna opció, i finalment es va acordar l’empat a una posició on semblava molt difícil progressar.

Arturo Vidarte i Luis Alberto Gómez van aprofitar per retallar distàncies amb sendes victòries (la del segon força més convincent que la del primer), en tant que Dani García i Jordi Chalmeta van protagonitzar moments molt espectaculars en una partida amb l’enganyós resultat de taules.

Per altra banda, José A. Delgado i Jorge Aguadero han presentat les seves produccions a la ja tradicional competició paral·lela, el Premi de Bellesa. Encara estem oberts a més candidatures, recordeu que s’ha convocat un premi per cada grup.

Al grup B ha estat una jornada conservadora. A la partida del primer tauler entre Óscar González i Magí Bernat no va passar absolutament res, i continuen ocupant les primeres posicions amb 5,5 punts. Al grup de líders s’hi afegeix Gorka Parra amb una victòria senzilla: explotes una errada del rival + guanyes un peó + simplifiques material = punt.

Poc moviment en la partida entre Conxita Canela i Fernando González. Dissabte tenim derbi familiar del Diagonal Mar a la segona taula.

Una de les millors partides de la ronda l’estava fent Eduard Cano fins que els escacs li van mostrar la cara més cruel. Guanya qui fa l’última errada, en aquest cas l’afortunat ha estat Salvador Roig.

Al grup C Edgar Roca va aturar al veterà Rafael Ylla, qui no va sortir viu de l’obertura. Al segon tauler va guanyar ràpidament Albert Staromiejski, i aquests tres jugadors encapçalen la classificació amb 6 de 7. Daniel Negreira no va aconseguir trencar la sòlida defensa d’Arnau Parra i fins i tot va estar a punt de perdre, però o el seu rival es va conformar amb l’empat o no va fer un bon ús del seu avantatge de material i rellotge.

El proper cap de setmana tindrem al GM Marc Narciso com a convidat especial. Dissabte Marc serà a la sala d’anàlisi per comentar les partides amb els jugadors, i dilluns 13 tornarà per la segona classe oberta, a partir de les 19:30h.