Crònica ronda 6

Dissabte al Foment Martinenc hi havia més expectació pels escacs que no pas per la final de la Champions. Suposo que no té res a veure amb el Barça i és perquè el torneig és molt interessant 🙂

Al Grup A els tres primers taulells es van decidir amb victòries dels jugadors de negres, o potser seria més exacte dir derrotes dels jugadors de blanques en partides on no havien de perdre. Partides llargues, calor a la sala i soroll al carrer, pressió de temps… Així, Gómez Jurado no va ser capaç de defensar un final que ell mateix lamentava i salvava a la sala d’anàlisi, Vidarte es va oblidar de la força d’un peó passat i Vehí, que va sortir de l’obertura amb una posició força interessant, va ometre un recurs del seu rival a un final que es dirigia cap a l’empat.

Tot això no vol restar mèrits a Miguel Muñoz, Dani Garrido i Cristian Fernández, que si estan liderant la classificació és perquè no donen tantes oportunitats i saben aprofitar les seves. A la ronda 7 s’enfrontaran Muñoz i Fernández. El rival de Garrido serà Artur Valls, amb mig punt menys.

La partida que convida a hores d’anàlisi és Guillem Porta-Dani García, amb Guillem menjant-se tots el peons a la vista i Dani muntant un atac que no va lograr rematar. També la de Félix Romero i Adrián Jiménez… però en aquesta no he entès res!!!!!

Al grup B còmoda victòria d’Òscar González que li permet pujar a la primera posició compartida amb Magí Bernat, que va empatar amb Fernando González en una partida força equilibrada.

Lluny de les primeres taules es va jugar una partida boja amb desequilibri material. Finalment la dama es va imposar, però la història hauria estat molt diferent si el blanc hagués trobat… quina jugada?

Al grup C Rafael Ylla continua imparable. Sisena victòria per al veterà jugador del Congrés, que es va mostrar superior a Álvaro Roa tant al mig joc com al final. Quatre jugadors el segueixen a un punt de distància. Destaca el joc agressiu d’Albert Staromiejski, que dissabte passat va signar una miniatura.

És per nosaltres motiu d’orgull i satisfacció anunciar que a la ronda 8, l’11 de juny, tindrem com a convidat / analista / estrella al Gran Mestre Marc Narciso. Com que una tarda d’escacs és molt poc per al Marc, dilluns 13 farà una classe oberta als participants del torneig a partir de les 19:30h fins les… bé, esperem que no es quedi tancat al Foment.