Crònica ronda 4

Dissabte molta gent estava pendent del final de la lliga de futbol, però realment el més emocionant estava passant al Foment 🙂

Al grup A tenim un trio de líders. El MI Arturo Vidarte va imposar la seva tècnica i experiència per doblegar Lluis Jové en un final de torre i alfil contra torre i cavall que semblava igualat. Molt convincent va ser la victòria d’Artur Valls sobre Dani Garcia. El jugador del Colon va sortir de l’obertura amb una posició superior i a poc a poc va incrementar el seu avantatge sense que el negre pogués trobar defensa.

També suma 3,5 punts Cristian Fernández, després de tota la tarda pressionant amb un cavall fort contra un alfil dolent, fins que un peó passat li va a costar a Dani Garrido l’alfil, el punt i el liderat. Per la seva part, Alberto Gómez Jurado i Víctor Vehí es van perdre la tarda lliure i Miguel Muñoz continua recuperant posicions amb victòries còmodes després de perdre una ronda per coincidència amb l’Absolut de Catalunya.

Partida caòtica de Jorge Aguadero i Javier González Muelas on sembla que el del Vila Olímpica va estar massa impacient en la seva persecució del premi de bellesa. Molt interessant com van aparèixer chances d’atac del no res!

Al grup B el jove Magí Bernat empata amb Conxita Canela al capdavant de la classificació. Conxita va desaprofitar una bona ocasió de sumar el quart punt, amb un peó net d’avantatge. El seu rival Óscar González, però, va aconseguir bloquejar el flanc de dama i salvar mig punt.

En aquest grup la partida més boja ha estat la d’Aleix Santiago i Víctor Ventura. Encara més boig és l’anàlisi…

Posició complicada per al negre. Quina jugada permet continuar?

Al grup C hi ha tres jugadors amb la puntuació intacta: Carlos Vázquez, Rafael Ylla i Álvaro Roa. Especialment interessant va resultar el final entre Fernando García i Álvaro Roa, on el blanc va perdre una qualitat però va trobar contrajoc gràcies a l’activitat de peces i els peons passats.

Del grup C, la cronista recomana el remat de Jordi Pons com el més espectacular de la ronda.

Dijous a les 19h us convidem a tots i a totes a la classe oberta amb el MI Antonio Torrecillas. Dissabte 21 comencen les Festes de Primavera del Foment Martinenc: al matí tindrem ràpides al carrer, al migdia vermut solidari i a la tarda la cinquena ronda.