Crònica ronda 2

Després de un primer dissabte festiu, a la ronda 2 s’han incorporat molts jugadors que havien demanat no ser aparellats el dia de Sant Jordi. Recordeu que al grup A hi ha un màxim de dos «byes».

Al grup A hem vist partides molt igualades i només 5 jugadors han aconseguit sumar 2 punts. El GM Miguel Muñoz no va poder disputar la ronda 2 per coincidència de dates amb el Campionat Absolut de Catalunya. El primer taulell el va ocupar el seu company del Montcada Víctor Vehí, qui va guanyar còmodament a David Guix. L’altre MI participant al torneig, Arturo Vidarte, va «punxar» amb blanques davant Jorge Abad; de fet, a la posició on es van signar taules l’avantatge era del negre, però Abad no tenia massa confiança en les seves possibilitats 🙂

La ronda ens va deixar dos instructius finals de torres (Cristian Fernández-Joaquim Lacasta i Olivier De la Porte-Xavier Povill) i una partida que podria donar per hores d’anàlisi: Joan Tomás-Teodoro Asensio.

Al grup B només tenim a Conxita Canela, Lourdes Hernando i Magí Bernat amb el 100 %. Conxita va portar la iniciativa des de l’obertura i una greu errada del seu rival li va donar avantatge decissiu, en tant que Lourdes i Magí van guanyar amb molta comoditat. Amb 51 jugadors, molts d’ells amb Elos inestables, el grup B es presenta força impredecible.

Al grup C encara és molt d’hora per tenir líders. Dels 17 jugadors amb 2 punts, destaquen les contundència amb la que Àlvaro Roa o Fernando Garcia han guanyat les seves partides. El final instructiu d’aquest grup és José Luis Montilla-Jordi Mas, on el jugador del Foment no es va defensar correctament 🙁

El negre acaba de jugar …e4? i Francisco Javier Castro troba ràpidament el pla guanyador!

També s’han vist als tres grups interessants partides d’atac. Recordeu que en cada grup hi ha un premi a la partida amb més bellesa. Animeu-vos a presentar les vostres produccions.

La cronista vol agrair a Antonio Torrecillas la seva presència com a analista. En una performance digna de Marc Narciso, l’Antonio va ser l’última persona en abandonar el Foment aquest dissabte!!!