XVI Obert Internacional d’escacs Foment Martinenc – Ronda 3

Tercera i molt espectacular ronda a l’Obert Internacional d’Escacs del Foment Martinenc – Memorial Josep Paredes. Podeu consultar totes les partides a Chess-Results o a la nostra web, on cada setmana les pengem el més aviat possible. Us recordem que hi ha un premi de bellesa a la partida més brillant. Animeu-vos a presentar les vostres joies!

En el Grup A els favorits van imposar un cop més la seva superioritat teòrica. Només els MIs Lázaro Lorenzo i Leonardo Valdés han sumat els tres punts. El del Sant Josep, amb una entrega de peça no completament correcta que el seu jove oponent, Ferran Cervelló, no va ser capaç de refutar. En el duel local, Valdés va batre la Holandesa de Dani Garrido. A partir de 20.g4, per desestabilitzar el cavall centralitzat del negre, la posició es va tornar molt favorable al costa-riqueny.

Victòries de Lluis Oms després d’una greu errada de Fran Fernández, de Gal·la Garcia-Castany amb un atac fulminant contra Raul Mínguez, d’Artur Valls amb uns sacrificis d’aquests que se’n van de les mans, de Carles Díaz controlant la partida en tot moment i de Pere Garriga in extremis davant Max Ventura (un dels molts jugadors del Vila Olímpica que aquest dissabte van patir la extrema crueltat de Caissa).

Héctor Fernández continua amb pas ferm encapçalant la classificació del Grup B. L’acompanyen Sergi Leiva (terribles destrets de temps del seu rival, per sota dels 10 minuts a l’obertura) i un contundent Daniel Riu. Bernat Fuertes va errar amb la partida completament guanyada i fins i tot va a estar a punt de perdre, per acabar signant un empat amb molta fortuna. També Alberto Díaz va desaprofitar molt bones opcions de victòria i es va haver de conformar amb taules.

Al Grup C hi ha un grup de 8 líders, entre ells dos jugadors de 1700. En una ronda que s’ha caracteritzat pels atacs violents, destacaré la partida entre Jesús Francisco Salvador i Adrián Villodres: pressió i captura de debilitats i final de torres amb avantatge material convertit pel blanc.

Diumenge 18 de maig, a partir de les 11 del matí, tots els participants dels tres grups esteu convidats a la primera classe magistral del MI Alfonso Jerez, a la sala d’escacs del Foment Martinenc.

Comments are closed.